בחירת מקפיאים מסחריים לעסק
בחירת מקפיאים מסחריים לקראת פתיחת עסק מזון
אחד השלבים החשובים בתהליך של פתיחת עסק הוא רכישה או השכרה של ציוד הדרוש כדי לתפעל את העסק. בחירת ציוד לעסק מתחילה עוד בשלב קבלת האישורים לפתיחת העסק, כיוון שהרשויות בודקות האם אתה יכול במסגרת המקום והאמצעים הטכניים שברשותך להקים עסק איכותי למזון. בין אם מדובר בבית קפה, מסעדה או חנות, הן בודקות בן היתר את האמצעים שעומדים לרשות העסק בכל מה שקשור לאחסון או קירור מזון ושמירה על טריותו ואיכותו. זהו שלב חשוב שנעשה בדרך כלל מול משרד הבריאות.
מה חשוב לבדוק לפני שרוכשים ציוד קירור?
רכישת ציוד קירור מזון מתבססת על כמה נתונים: הצרכים של העסק, המקום והשטח וכמובן המחיר המוצע. עוד לפני ההחלטה על איזה ציוד תקנו ומה מתאים לעסק שלכם, חשוב מאד לבדוק מול מי אתם עובדים.
בראש ובראשונה חשוב לעבוד מול חברה למוצרי קירור שמוכרת בענף, שיש לה מוניטין טוב ושיש לה רשימת לקוחות מרשימה. חשוב לעבוד עם חברה שמציעה ציוד איכותי, תקין ועם אחריות לאורך זמן. בנוסף, חשוב שהחברה שאתם בוחרים תספק לכם תמיכה לאורך זמן, כך שתמיד תוכלו לסמוך על הצוות שלה כשמשהו לא עובד או כשאתם רוצים עזרה.
אחרי שבחרתם את החברה שאתה אתם עובדים, נכנסים לתוקף כל הנתונים הנוספים. חשוב להשקיע מחשבה בתכנון השטח לאחסון המזון. ישנם מקפיאים תעשייתיים בגדלים שונים שמתאימים לשטח שונה, ממקפיאים ענקיים ועד למקפיאים קטנים, מכאלו שעומדים וכאלו ששוכבים.
כדאי ליצור תכנית שכוללת את כל הצרכים של העסק ומתחשבת במה שאתם צריכים לאחסן ולעשות עם הציוד. למשל יכול להיות שתצטרכו לרכוש מכונות אשר מתמחות בנושא של קירור ציוד לצד מקפיאים לאחסון מזון.
סוגיית המחיר – משתנה לפי הצורך
כמו כל בעל עסק חדש, גם בעל עסק מזון צריך להיות עם היד על הדופק בכל הקשור להוצאות הכספיות. כשמדובר ברכישה של ציוד לעסק כמו מקפיאים ומוצרי קירור הכרחיים, חשוב לבדוק היטב את הצרכים מול המחירים המוצעים לך.
לפי התכנית שהכנת ומגדירה את הצרכים של העסק תוכל לקבל הצעות מחיר. חשוב להקפיד שהצעות המחיר יכילו גם התקנה של המקררים וציוד הקירור, תמיכה ואחריות. המחיר ישתנה בהתאם לסוג הציוד, גודל המקפיא או המקרר, גודל עבודת ההתקנה והצרכים של העסק ולכן קשה לנקוב בסכום ממוצע כלשהו.
תחזוקה לאורך כל הדרך
חשוב לציין שהטיפול בכל הקשור לקנייה או השכרה של מקררים תעשייתיים ומסחריים בעסק מזון לא נגמר ביום שבו העסק נפתח והכל מתחיל לעבוד. התחזוקה השוטפת של המקפיאים והמקררים היא קריטית לשימוש נכון, לשמירה על איכות המזון בעסק ולמוניטין של העסק כמקום איכותי.
במהלך השנים תצטרך תיקון או החלפת מקפיא מסחרי או אולי להגדיל את מערכות הקירור בעסק, לצורך זה מומלץ לעבוד באופן קבוע עם ספק איכותי, מקצועי ובעל ניסיון.