כך תשמרו על המזון שלכם לאורך זמן
פיתוחם של מכשירים חשמליים כגון המקרר החשמלי או המקפיא, הביתיים וגם התעשייתיים, מאפשרים לשמור על המזון לאורך זמן. יחד עם זאת, יש עוד כמה וכמה שיטות ודרכים נוספות שנסקור להלן, אשר מאפשרות לכל אחד לשמור על המזון ועל סגולותיו הטובות לאורך זמן רב יותר.
מזון ארוז היטב
הדרך הראשונה שבה מומלץ לשמור על המזון, מכל סוג שהוא, היא לבחור פריטים ומוצרים שנארזו היטב, באריזות איכותיות. לא מעט יצרני מזון ומשווקים עושים שימוש במגוון מכונות אריזה שתפקידם למנוע פגיעה בערך התזונתי, התחמצנות או התייבשות. ישנן מכונות שמבצעות אריזה בוואקום, יש כאלה שעושות שימוש במארזי פלסטיק, ניילון, קופסאות שימורים אטומות ועוד.
מכלים אטומים
מוצרי מזון שהוצאו מאריזתם ונצרכו באופן חלקי – מומלץ לשמרם לאחר מכן במכלים אטומים. בין אם מדובר בדגני בוקר או בין אם מדובר בעוגיות, אורז מבושל, קטניות, קמח, מלח וכן הלאה, שמירה במכל אטום תשמר את המוצר הגולמי או המבושל לאורך זמן רב יותר.
הקפדה על תפוגה
דרך חשובה נוספת שבה מומלץ לנקוט בכדי להאריך את אורך החיים של המזון ולשמור עליו לאורך זמן היא להקפיד על רכישת מוצרים טריים יותר וכן כאלה שתאריך התפוגה שלהם ארוך ככל היותר. אם מתלבטים בין שני גביעי קוטג' למשל ואם תוהים באיזו אריזת שניצלים לבחור מתוך כמה אפשרויות, תמיד כדאי להעדיף את המוצר שתאריך התפוגה שלו רחוק יותר. רכישה כזאת תבטיח שהמוצר יישמר לזמן רב יותר וקטנים הסיכויים שהוא יתקלקל עוד לפני השימוש.
רואים שזה טרי
מוצרים רבים שנמכרים בתפזורת, בחנויות או בשווקים לא בהכרח נושאים תאריך תפוגה. פירות, ירקות, דגים טריים וכן הלאה. בכל המוצרים הללו חשוב לרכוש מוצרים שנראים טריים, כאשר בחלקם ניתן לבחון היטב סימנים "חשודים". כאשר קונים חסה שלא נראית כמושה או כאשר רוכשים דג שצבע עיניו מבריק – קונים מוצר טרי שצפוי להחזיק מעמד זמן רב יותר מבלי שייפגם.
אחסנה נאותה
לסיום, נציין שמלבד רכישה של מוצרי מזון שנארזו היטב על ידי מכונות אריזה, מלבד בחירה של מזון טרי יותר ומלבד שמירה במכלים אטומים, יש לשים לב לאופן האחסון המומלץ לכל מוצר ומוצר. ישנם מוצרים שלאחר הפתיחה יש לשמור בקירור. מוצרים אחרים יש להמשיך לשמור בהקפאה. יש כאלה שאסור להקפיא לאחר ההפשרה ויש כאלה שמומלץ לשמור במקום קריר ויבש אך לא במקרר. שמירה על כללים אלה תאפשר גם לכם לשמור על המזון שלכם לאורך זמן.