מקפיאים תעשייתיים בשירות רשתות מזון ענקיות
בשנת 1857 השיקה חברה אמריקאית המתמחה בשיווק בשר את המקרר התעשייתי הראשון. תפקידו היה לשמור על הבשר הקפוא במהלך נסיעתו בין ערי ארצות הברית ושיווקו לחנויות. התהליך הזה הוביל לפיתוח מאוחר יותר של מקררים ביתיים, אבל עד שאלו יצאו אל השוק הפכו מקפיאים תעשייתיים ומקררים גדולים לחלק בלתי נפרד ממערך האחסון וההפצה של החברות הגדולות בארצות הברית ולאחר מכן בעולם כולו.
היום, כבר ברור שמקפיאים ומקררים הם פתרונות אחסון יעילים וחשובים. הם מסייעים לתעשיית המזון, התרופות והמשקאות לאחסן חומרי גלם ומוצרים מוגמרים בתנאים הטובים ביותר. תנאים אלו מאפשרים את איכות המזון וגם טריות שנשמרת כמעט עד בית הלקוח.
גם בארץ חברות גדולות וקטנות נעזרות במערכות קירור מזון לא רק במהלך הייצור והאחסון של המוצרים אלא גם לאחר מכן, כאשר המוצר מובל אל החנויות או אל בית הלקוח. איך משרתים מקפיאים תעשייתיים את רשתות המזון הגדולות? הנה כמה דוגמאות.
חדרי קירור
חדרי קירור הם למעשה פתרונות אחסון חכמים לבתי עסק ולמפעלים שצריכים לקרר מזון באופן קבוע. גם רשתות המזון בונות בסופרמרקטים ובמרכזי ההפצה שלהן חדרי קירור גדולים. חדרי קירור מזון כוללים בדרך כלל מקפיאים גדולים וחזקים שמבטיחים שהמזון יישמר על להובלה שלו בצורה הטובה ביותר.
מקפיאים בתצוגת החנות
בחנויות הגדולות וגם בחנויות המכולת הקטנות מקררים הם בעלי תפקיד חשוב. הם שומרים על טריות המזון, במיוחד מוצרי חלב, בשר, ירקות קפואים וכדומה. בכל החנויות יש מקפיאים ומקררים תעשייתיים גדולים שמבטיחים שכשאנחנו נגיע לחנות לקנות את מוצרי המזון הם יהיו בצורתם הטובה ביותר. המקפיאים צריכים לעמוד בסטנדרטים ובקריטריונים שקבע משרד הבריאות לגבי אחסון וקירור מזון.
משאיות להובלת מזון בקירור
משאיות שמאובזרות במערכות קירור ציוד ובמקפיאים תעשייתיים מובילות את מוצרי המזון שלנו ממרכזי ההפצה והמחסנים של רשתות המזון הגדולות אל החנויות בערים השונות. המשאיות חייבות לעמוד בסטנדרטים המחמירים ביותר של קירור מזון ואחסונו. הובלה של מזון אל החנות צריכה להיעשות תוך הקפדה על טריות, שמירה על איכות המזון, ביקורת טמפרטורה ולחות ועוד פרמטרים שנקבעו על פי חוק על ידי משרד הבריאות.
מחסני אחסון מזון
בחנויות, כשהמזון מגיע ממרכזי ההפצה או מהיצרנים, הוא מאוחסן בחדרי אחסון גדולים שבנויים ממקפיאים ומקררים תעשייתיים. מקפיאים תעשייתיים מסייעים לשמור על המזון בטמפרטורת קיפאון לאורך זמן, לפי הכללים שנקבעו בחוק. חברות המזון משנעות את מוצרי המזון מהמחסנים אל החנות, שם המזון מאוחסן בחדרי הקירור עד שיש צורך לחדש את המלאי. בחלק מהמקרים, כשמדובר במזון טרי כמו ירקות, פירות ומוצרי חלב, המזון מגיע ישירות אל המדפים בכל בוקר בלי תהליך של אחסון בחנות.
מערכות הקירור של חברת ice ישראל הן בעלות חשיבות רבה לעסקים ולתעשייה ומסייעות לרשתות המזון לשמור על טריות המזון ועל האיכות שלו באופן איכותי ולאורך זמן. לפרטים נוספים התקשרו: 1-800-20-10-22