סוגי קרח בשימוש ביתי ועסקי
קרח – מוצר שנשמע לנו פשוט וטריביאלי. מים קפואים שאנחנו מצרפים למשקה הקר בקיץ או מערבבים עם טעמים וצבעים ומעניקים לילדים שלנו את הקרטיב המושלם. בדרך כלל אנחנו לא משקיעים בו מחשבה מעבר לכך. אבל קרח הוא הרבה יותר מכך, הוא משמש כאמצעי קירור בתעשייה ובעסקים רבים, כמוצר לאירוח ומהווה כלי עזר בכל מעבדה למחקר ולפיתוח.
אילו סוגי קרח קיימים ולאילו שימושים הם נועדו בסביבה הביתית או העסקית?
קוביות קרח:
קוביות קרח משמשות אותנו בבית ובעסקים שונים. בבית הן מעניקות לנו פתרונות קירור מהירים לכל משקה בקיץ, הן מונחות בתוך כוס קפה קר או משקה צונן והן מתווספות למשקאות הקוקטייל שאנחנו מגישים לאורחים שמגיעים לבקר אותנו. קוביות קרח אפשר לרכוש בשקיות מחברות מתמחות או להכין לבד בבית במגשי המקרר. מקררים מסוימים כוללים מכונות קרח שמכינות קרח בקוביות וסוגים אחרים של קרח.
גם בתחום העסקי קוביות קרח מיועדות בעיקר לקירור שתייה ומזון. בעסקי המסעדנות והמשקאות הן מוצר חובה, שדואג לצנן את המשקאות שמגישים ללקוחות הפאב או המסעדה ולקרר חומרי גלם במהלך הכנת מנה זו או אחרת. בעולם האירוח, למשל מלונות או גני אירועים, משמשות קוביות קרח לצינון בקבוקי שתייה במזנונים ובעמדות האירוח.
קרח כתוש:
קרח כתוש פופולרי יותר בשימוש עסקי מאשר בשימוש ביתי אבל בשנים האחרונות, אולי בגלל שאנחנו חשופים יותר לעולם הקולינריה והמשקאות, אנחנו משתמשים בו גם בבית. בעולם המסעדנות והאירוח משתמשים בקרח כתוש להכנת משקאות קרים ומנות שונות. כל אחד מאיתנו שרוכש קפה ברד אוכל משקה קפוא אחר אוחז בידו מוצר שמתבסס על קרח כתוש.
בנוסף קרח כתוש משמש לקירור של חומרי גלם שונים בעולם הרפואה והתרופות. במעבדות מחקר ומעבדות רפואיות יש צורך בקרח כתוש לשמירה על הטמפרטורה של דגימות, חומרי גלם וחומרי בדיקה שונים. למעשה בעולם הרפואה והמחקר באים לידי ביטוי כל סוגי הקרח השונים.
קרח בשימוש אישי ועסקי
סוגי הקרח השונים מסייעים לתעשיות ולעסקים שונים לייצר מוצרים טובים יותר. מאוכל ועד תרופות, מתעשייה ועד מחקר, קרח הוא כלי עבודה לכל דבר בשירות העסק. בבית שלנו אנחנו פוגשים קרח בעיקר בכל מה שקשור להגשה של אוכל ולשמירה על טריותו.