קוקטיילים קפואים - המרענן הרשמי של הקיץ (והחורף) הישראלי
הקוקטייל החל את דרכו כקערת פונץ' פירות וערבוב של משקאות ממריצים. המונח הוטבע לראשונה בשנת 1806 על ידי המגזין האמריקאי Columbian Repository of Hudson, אבל מאז זרם הרבה אלכוהול בזירת המשקאות. מה שהיה בעבר משקאות אלכוהוליים מעורבבים הפך במרוצת השנים לקוקטיילים יצירתיים, כשהראשון שהתפרסם היה Sazerac – קומבינציה בין קוניאק, אבסינת', סוכר וביטרס. מי שתרם להתפתחות הערבובים של משקאות אלכוהוליים היה הברמן האמריקאי המיתולוגי ג'רי תומאס, שאפילו פרסם את הספר הראשון שעסק בנושא. הוא גם זה שהוסיף הרבה ממה שהפך לרכיב המרכזי בתרבות הקוקטיילים – קרח. כיום אי אפשר לדמיין בכלל קוקטיילים בלי קרח, הוא זה שמעניק לנוזל את הרעננות המופלאה הנלוות אליו.
בלי קור, אין טעם
הקרח חיוני לקוקטייל כמו אוויר לנשימה. הטעם והאסתטיקה שלו נקבעים על ידי הבהירות, הצפיפות, ההרמוניה בין כל האלמנטים. הוא גם זה ששומר על טוהר הקוקטייל, כך שזה יקבל את הדילול הנכון בטמפרטורה הנכונה.
יש כל מני סוגים של קרח שניתן לשלב בקוקטיילים: קוביות קרח שחיוניות לערבוב וליצירת המרקם הברדי הנחשק, קרח כתוש דק מאוד שמדלל מעט את המשקה ומעניק לו עדינות ובלוק קרח בעל אפקט של פריזר. בכל מקרה, יש הבדל בין קוקטיילים שמוגשים עם קרח לקוקטיילים קפואים הגרסאות הקפואות מבוססות על הקרח והוא זה שמעניק להם את המרקם הייחודי ואת הטעם הסופי. כמו כן, מדובר בטכניקת ערבול בה מערבלים את כל מרכיבי המשקה בבלנדר.
שלא ימכרו לכם קרח לא איכותי
כאמור, הקרח הוא המרכיב החשוב ביותר בקוקטייל קפוא. אבל כשבוחרים קרח ליצירת המשקאות, חשוב מאוד להשיג קרח ממקור אמין ולהקפיד על קרח איכותי. במה האיכות מתבטאת? למשל, בקרח כתוש שיופק ממים מסוננים נטולי ריחות וטעמי לוואי או שקיות קרח שיישמרו במקום קר עד לאריזה שלהם לקראת האירוע או הכנת המשקה.
כיום הקרח הוא כוכב על באירועים רבים שיוצרים סביבה מיוחדת בבר במהלך האירוע: למשל, קערות קרח מפוסלות בהן מגישים פונצ'ים אך גם מצננים את המשקאות ומשתמשים בהן כאלמנט הגשה יוצא דופן. כמו כן, ניתן לראות ביקוש רב של מכונות קרח בבר אשר מייצרות קוביות קרח ושומרות על הקוביות קרות, כדי שלא יימסו ויוכלו לשדרג כל קוקטייל קפוא.
שותים, קופאים, נהנים
קולקציית הקוקטיילים הקפואים העכשווית כוללת משקאות מסוגים שונים אידיאליים לימי הקיץ החמים, אך במדינה כמו ישראל שטופת השמש, יש ביקוש משקאות מסוג זה כל הזמן. אם במקרה אתם מתכננים אירוע, בקשו מחברה המספקת שירותי בר לכלול כמה קוקטיילים קפואים בקבלת הפנים, האורחים ישתגעו על זה.
לפניכם 3 מתכונים לקוקטיילים קפואים מנצחים דמויי ברד רק עם אלכוהול.
מרגריטה קפואה
1 טקילה
1/2 ליקר טריפל סק
1/2 מיץ ליים
קרח כתוש
אופן ההכנה:
ממלאים בלנדר עם קרח כתוש, מוסיפים את הרכיבים ומקפידים על כמות קרח גבוהה מגובה הנוזל, טוחנים היטב ויוצקים לכוס קוקטייל.
מוחיטו קפוא
1/4 כוס סירופ בטעם אהוב (למשל, דובדבנים)
מיץ סחוט משני לימונים
12 עלי נענע טריים
4 גרם רום
2 כוסות קרח כתוש
אופן ההכנה:
מערבבים את המיץ, הסירופ ועלי הנענע בבלנדר על תערובת אחידה. מוסיפים רום וקרח כתוש עד הקצפה. יוצקים לכוס קוקטייל ומקשטים עם עלי נענע.
קפירנייה קפואה
2 לימונים חצויים
400 גרם קרח כתוש
200 מ"ל קשאסה
6 כפות סוכר
אופן ההכנה:
פורסים את הלימונים דק-דק, מערבבים את כל החומרים מלבד הקשאסה ולאחר מכן מוסיפה גם אותה. יוצקים לכוס קוקטייל – רצוי שנשמרה בקירור.
פינה קולדה
45 מ"ל רום
15 מ"ל קרם או 1 כוס חלב קוקוס
30 מ"ל מיץ אננס
10 קוביות קרח
אופן ההכנה:
לטחון את כל הרכיבים בבלנדר ולהגיש בכוס קוקטייל שנשמרה בקירור.