קרח בבתי עסקים ובתחום ההסעדה
אוכל זהו אלמנט חשוב ביותר בחיים של כולנו, ופעמים רבות דרושה תשומת לב מיוחדת להיבט זה, משום שללא שמירה נאותה על תנאי האחסון של רכיבים תזונתיים ושל מאכלים מוכנים – התוצאה יכולה להיות עגומה מאוד, ואפילו להשפיע לרעה את בריאות הסועדים, וזה מצדו פוגע בבתי עסקים הפועלים בתחום ההסעדה. לפיכך, שלב חשוב ביותר בתהליך ביסוס מסעדות, חדרי אוכל, קפיטריות או מטבחים מוסדיים זה רכישה של ציוד למסעדות המאפשר לתפקד בצורה יעילה.
תפקידו של הקרח בשמירה על האוכל
אחד האמצעים המובנים מאליהם לשם שמירה על האוכל זהו כמובן הקירור. אך מהי הדרך הנכונה לעשות זאת? כולנו התרגלנו מזמן שיש מקררים ומקפיאים, ומקובל להאמין שקרח דרוש אך ורק לשם שמירה של אוכל מחוץ לאזורי הקירור. אך בתחום המסעדות והמטבחים המוסדיים יש צורך בקירור מיוחד באמצעות קרח, בעיקר לפריטים שמתקלקלים בקלות, כגון דגים, בשר וחומרי אחרים מן החי. לכן כל בית עסק מתחיל בתחום זה נדרש למצוא מראש ספקים איכותיים של ציוד מטבחים שיאפשר לו לשמור על האוכל בצורה נאותה עד לרגע שמגישים אותו.
האם מדובר בסך הכול בקרח?
כמו כל דבר מקצועי ומיועד למטרה ספציפית, גם קרח המיועד למסעדות ומקררים תעשייתיים הינו יוצא דופן ודורש שימוש בטכנולוגיות מיוחדות. הייחוד הראשון והעיקרי של קרח מסוג זה הינו כמובן העובדה שהוא צריך לבוא בכמויות גדולות. שנית, חשוב מאוד שהמים יהיו באיכות כזאת שלא תיווצר תגובה כימית עם כל מוצר (במידה ומתרחש מגע ישיר בין הקרח לפרטים, או אם חלק מהקרח נמס והמים חודרים דרך עטיפות המוצרים. לכן, חשוב מאוד להקפיד על עבודה מול גופים השומרים על כל התנאים והדרישות של משרד הבריאות, מייצרים ושומרים את הקרח בתנאים הדרושים, וגם מובילים אותו במידה זהירה לא פחות.
נקודות חשובות נוספות בהקשר של ציוד מסעדות
בתחילת פעילותו של כל מטבח מוסדי או בית עסק בתחום ההסעדה הבעלים עושים את כל הדרוש על מנת לקבל את כל האישורים הדרושים ממשרד הבריאות ושאר הגופים שאישורם נחוץ לקבלת הרישום הרצוי בפנקס העסקים. עם זאת, חשוב מאוד להמשיך להקפיד על כל התנאים והדרישות הללו גם לאחר שבית העסק החל לפעול. הדבר קשור לכל התחומים, התחזוקה השוטפת, רכישה של ציוד מסעדות ועוד. רק באמצעות יחס רציני וקפדני ניתן לנהל מטבח מצליח ויעיל לאורך זמן וליצור בית עסק משגשג או מטבח מוסדי המשמח את כל המעורבים לאורך זמן.